טיפים לאמהות טריות: היום הראשון עם התינוק וכיצד להניק בצורה נוחה ובריאה
אמהות טריות זקוקות לעזרה והכוונה כשהן נמצאות עם תינוק בידיים וצריכות להתמודד עם האחריות הכמעט בלעדית עליו.
בתחילת הדרך, הן לא יודעות איך לטפל בתינוק כראוי ואיך להתאים לצרכיו. אחד הדברים החשובים ביותר הוא הנקה, אבל לא מעט נשים מוותרות עליה משום סיבות שונות.
למרות זאת, אין צורך להרגיש רע על כך ובמאמר הבא נספק לכן עצות והכוונה כדי לעזור לכן להניק בצורה טובה ונוחה יותר.
כאשר מדובר בהנקה, הנוחות של האם היא חשובה ביותר ואיננה נתונה לפשרות.
ישנן נשים שמקדשות את החדר שלהן כדי ליצור אזור נוח להנקה, הכולל כורסה או ספה מתאימה, אורות עממיות ומוסיקה מרגיעה.
אם חשבתן שזה עוזר לכן להניק בצורה נוחה יותר, עשו זאת ותפיקו יתרון מרגש יותר מהחוויה.
כאשר מדובר בנוחות בזמן ההנקה, התנוחה המתאימה היא תלויה במיקום שלכם.
חשוב לשבת בצורה נוחה ולקבל תמיכה בגב, ובמידה הצורך גם להשתמש בכרית. עוד דבר שחשוב לזכור הם התנוחות המתאימות לאחיזת התינוק.
כדי להקל על הניקוי ולהעניק לתינוק נוחות, חשוב להכיר את התנוחות השונות לאחיזת התינוק. אין תנוחה נכונה או שגויה, וכל אחת צריכה לבחור את התנוחה המתאימה לתינוק שלה.
תנוחת העריסה היא התנוחה הראשונה והכי נפוצה. בתנוחה זו אתם מחזיקות את התינוק צמוד לגופכם, ויד אחת מחזיקה את ראשו והיד השנייה תומכת בישבן.
כדי לינוק בצורה נוחה ואפקטיבית, חשוב לשבת בצורה ישרה ונוחה.
התנוחה השנייה היא פחות מוכרת, אך יכולה להיות פתרון מעולה לנשים שקשה להחזיק את התינוק. בתנוחה זו, אתם משכיבות את התינוק על צידו כשידכן תומכות בראשו ובצווארו. אתם צריכות לשכב לידו קרוב מאוד כדי שהוא יוכל לינוק בנוחות, ואין צורך להחזיק את המשקל של התינוק.
כל תינוק הוא ייחודי וכל אחת צריכה לבחור את התנוחה המתאימה ביותר לתינוק שלה ולהתאים את עצמה לתנוחה זו.
אל תישארי בכח אם התנוחה שבחרת לא מתאימה לך או לתינוק שלך. נסי תנוחות שונות עד שתמצאי את התנוחה הכי נוחה והמתאימה לכם.
כל זה מתבצע בשביל לקדם תחושת נוחות ובטחון לך ולתינוק שלך, וגם כדי לסייע לתינוק להתפתח בצורה תקינה ולהניע את הזרימה הנכונה של החלב במהלך ההנקה.
כאמהות טריות, חשוב להתחשב בתדירות הנקה של התינוק. עליכן להניק אותו מספר פעמים ביום, ולכן חשוב שתהיינה מוכנות לכך. לעיתים תצטרכנה להתעורר באמצע הלילה כדי להניק את התינוק ואף להניק בזמן שאורחים נמצאים בבית.
עם זאת, חשוב לזכור שאתן לא שולטות בזמן שהתינוק ירצה להניק, ולכן עליכן להיות מוכנות לכך שישתפע לכם בכל שעות היום והלילה.
למרות שלא ניתן לכתוב מראש את זמני ההנקה, יש להקפיד על זה שתזהו את סימני הרעב של התינוק מראש ותניקו אותו לפני שהוא מתחיל לבכות ולהתפתח למצב של רעב חזק.
ישנם סימנים שיכולים לעזור לכם לזהות מראש את סימני הרעב, כמו למשל תנועות של יניקה או חוסר מנוחה. במקרה כזה, עליכן לפעול באופן מיידי ולהכין מזון לתינוק במהירות כדי להבטיח שיתקבלו את כל התזונה הנחוצה לצמיחתם ופיתוחם.
אימהות טריות – עוד כמה דברים נוספים
אימהות רוצות להיות קרובות לילד שלהן ככל האפשר, גם בגלל כמות האהבה וגם בגלל הרצון לספק את צרכיו במיידיות. למרות זאת, חשוב לזכור שלא לאפשר לילד לישון יחד איתכן במיטה מסיבה שזו מהווה סכנת חיים עבורו. עם זאת, ניתן לאפשר לילד לישון בחדר כדי לשמר על קרבה מקסימלית.
בנוסף, יש עוד דברים שאתן יכולות וצריכות לעשות כדי לספק את צרכי הילד שלכן. כמו לדאוג לתזונה שלכן כי מה שאתן אוכלות עובר אליו דרך חלב האם. כדאי לאכול דברים בריאים המלאים בוויטמינים ובמינרלים. חשוב גם לשתות מים בכמויות מספקות כי הילד מקבל את הנוזלים שלו דרך ההנקה וחוסר בשתייה עלול לגרום לירידה באספקת החלב.
בסופו של דבר, אתן יכולות ללמוד איך להניק נכון ולהפוך את התהליך לקל ונוח יותר עבורכן וגם עבור הילד שלכן. תשתמשו בתנוחות שדיברנו עליהן ובהמון סבלנות, להתאכלס בתזונה בריאה, להניק בזמן ולשתות מים כדי לספק את צרכי הילד ולקדם את בריאותו.